Суспільство
9 березня 2015
Яценюк згадав Сергія Нігояна та зачитав уривок з поеми «Кавказ» (відео)
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час радіомарафону «Шевченко мобілізує» зачитав уривок з ліричної поеми «Кавказ», який свого часу читав герой України Сергій Нігоян.
news-image

Про це передає Єдність.інфо.

«Шановна українська громадо, маю велику честь сьогодні звернутися зі словом великого Кобзаря. Тим словом, яке потрібно всій країні для того, щоб вибороти нашу незалежність і наше майбутнє», - сказав він.

Глава уряду наголосив, що наша віра та наша впевненість в тому що Україна переможе, «є запорукою європейського майбутнього для української держави, яка зіткнулася з російською військовою агресією з війною проти себе, але бореться і перемагає».

Читайте також:Україна святкує 201-у річницю від дня народження Тараса Шевченка

«Коли відбирав вірш довго шукав уривок, який надихає та дає впевненість у нашій праведній боротьбі. Аж раптом на думку спав уривок з поеми Шевченка «Кавказ» який цитував Сергій Нігоян, що разом із українцями на Майдані боровся за нашу свободу та нашу волю», - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, що Сергій Нігоян був одним із активних учасників Євромайдану. Його вбили 22 січня 2014 року під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві.

Читайте також:У Сімферополі біля пам'ятника «Кобзареві» з'явилися живі квіти