Суспільство
10 березня 2015
Монгольські військовослужбовці вперше візьмуть участь у параді на Красній площі
Як очікується, в травні 2015 президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж очолить урядову делегацію, яка візьме участь в ювілейних урочистостях на Червоній площі в Москві.
news-image

Рота монгольської армії вперше в історії візьме участь у святковому параді на Червоній площі в Москві. Про це повідомив місцевий портал "Інфомонголія", передає Є | Єдність.інфо з посиланням на УНН.

Для участі в історичній події, присвяченій 70-річчю Великої Перемоги, з різних підрозділів національних збройних сил уже відібрані 80 військовослужбовців, зріст яких становить не менше 180 см. В даний час вони проходять посилену стройову підготовку, а 25 квітня вилетять до Москви, де продемонструють свої навички в ході генеральної репетиції параду.

Влада Монголії в свою чергу вже затвердили регламент основних святкових заходів в республіці, головними з яких стануть вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, пропаганда патріотичного виховання молоді та проведення пам'ятних церемоній. До 70-річчя з дня Великої Перемоги нагородна система Монголії поповниться ювілейною медаллю, а колекціонери зможуть придбати спеціальну серію поштових марок.

Як очікується, в травні 2015 президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж очолить урядову делегацію, яка візьме участь в ювілейних урочистостях на Червоній площі в Москві.

Читайте також: Тбілісі не має наміру брати участь у Параді Перемоги в Москві

У роки Великої Вітчизняної війни Монголія передала Червоної Армії 500 тис. коней, а також танкову колону і авіаційну ескадрилью, сформовані на добровільні пожертвування громадян. У Радянський Союз були спрямовані дев'ять ешелонів з продовольством, обмундируванням і подарунками червоноармійцям. Монголія також поставила близько півмільйона тонн м'яса і 64 тис. тонн вовни.