Світ
10 березня 2015
У Фергюсоні змінили суддю через дискримінацію прав темношкірих
Американський суддя відправлений у відставку
news-image

У місті Фергюсон, штат Міссурі, пішов у відставку муніципальний суддя Рональд Брокмейер (Ronald Brockmeyer) на тлі ініційованого у Вашингтоні розслідування діяльності місцевої правоохоронної та судової системи, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на New York Times.

Суддя Брокмейер оголосив, що залишає посаду, у понеділок, 9 березня. За його словами, відставка необхідна для підтримки довіри суспільства до суду, а також для того, щоб допомогти Фергюсону почати процес «оздоровлення».

Новопризначений суддя апеляційного суду штату Рой Ріхтер (Roy Richter) перевірить проведені раніше слухання і буде надалі контролювати роботу судової системи. 

Міністерство юстиції США опублікувало минулого тижня доповідь, де вказано на упереджене ставлення до чорношкірих з боку поліції та судів у Фергюсоні. Згідно з даними відомства, перегляд винесених муніципальними суддями рішень показав, що у 95 відсотках випадків заарештованими на термін більше двох днів були чорношкірі.

Як зазначалось раніше, у місті Фергюсон 9 серпня 2014 року чорношкірий підліток Майкл Браун був застрелений білим поліцейським Дарреном Вілсоном. Частина свідків інциденту стверджувала, що між поліцейським та юнаком відбулася суперечка. Вілсон став стріляти в Брауна і не припиняв, хоча той підняв руки. Поліція стверджувала, що Браун сам напав на Вілсона, і це було підтверджено свідченнями інших свідків. Інцидент спровокував масові протести.

Читайте також:3000 американців будуть три місяці тренуватися в країнах Балтії