Світ
10 березня 2015
Венесуельці будуть ходити в магазин за відбитками пальців
Венесуела переживає економічну кризу. У країні існує дефіцит на такі товари, як молоко, цукор, а також ліки
news-image

Влада Венесуели вирішила встановити у всіх супермаркетах країни сканери відбитків пальців покупців, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Новое время".

Таке рішення прийнято для того, щоб люди не скуповували повсякденні товари понад встановлених урядом норм, пише американське видання The Wall Street Journal.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що сім великих приватних роздрібних мереж добровільно погодилися на встановлення сканерів.

Раніше у Венесуелі населенню заборонили купувати продукти частіше двох разів на тиждень і стояти в чергах за продуктами ночами. А керівник національної служби продовольчої безпеки Карлоса Осоріо заявляв, що черги біля магазинів "свідчать про продуктовий достаток".

Крім того, в країні заарештували власників великої торговельної мережі, звинувативши їх в "веденні економічної війни проти уряду". Влада порахували, що дефіцит продуктів і черги біля магазинів є наслідком скорочення торговельною мережею касирів для створення "штучних черг" і зростання невдоволення серед населення.

Венесуела переживає економічну кризу. У країні існує дефіцит на такі товари, як молоко, цукор, а також ліки. Інфляція досягла найвищого рівня у світі - 63,6%. Влада звинувачує в ситуації, що склалася опозицію і підприємців, у той час як місцевий бізнес звинувачує у всьому валютні обмеження і перешкоди з боку держави у веденні зовнішньоекономічної діяльності.

Через дефіцит молока в країні навіть закрилося знамените кафе-морозиво з Книги рекордів Гіннесса, яке пропонувало відвідувачам 863 різних види морозива. Ціни на молоко протягом останніх місяців на чорному ринку зросли в шість разів, у той час як знайти його в звичайних магазинах практично неможливо.