Світ
10 березня 2015
В Іспанії затримали жінку, підозрювану у зв’язках з бойовиками ІГ
Громадянка Марокко була заарештована в аеропорту Барселони
news-image

Громадянка Марокко була заарештована в аеропорту Барселони за підозрою у вербуванні жінок з Європи та Північної Африки для участі в бойових діях на боці терористичної організації «Ісламська держава», повідомляє  Є | Єдність.інфо.

Саміру Йероу спочатку затримала турецька влада при спробі нелегально перетнути кордон з Сирією. Потім жінку направили до Іспанії, де міністерство внутрішніх справ видало міжнародний ордер на її арешт.

На думку каталонських правоохоронців, Йероу з аеропорту Барселони збиралася вилетіти на зустріч з бойовиками ІГІЛ.

«Затримана могла зіграти важливу роль у вербуванні та доставці на територію Сирії жінок, які співчувають ісламським радикалістам», - йдеться в повідомленні іспанського МВС.

Йероу подорожувала разом зі своїм трирічним сином, батько якого ще в грудні звернувся до поліції невеликого містечка Рубі під Барселоною із заявою про зникнення дружини і дитини.

Подібно іншим європейським країнам, Іспанія бореться проти радикалізації молоді і прагне утримати своїх громадян, що прямують до Сирії або Іраку для участі в терористичних операціях бойовиків. Тільки за останні місяці була розкрита діяльність кількох вербувальних мереж.

За відомостями спецслужб близько 100 іспанців приєдналися до бойовиків терористичної організації «Ісламська держава. Згідно зі статистикою лондонського аналітичного центру «Інститут стратегічного діалогу» в цілому близько 550 європейських жінок приєдналися до бойовиків ІГІЛ.

Читайте також:«Ми будемо влаштовувати теракти, поки ви не приймете іслам!» — промова у московському метро (ВІДЕО)