Політика
11 березня 2015
Франція бере на себе відповідальність за непостачання "Містралів" Росії
Це було суверенним рішенням країни
news-image

Франція бере на себе відповідальність у зв’язку з непоставкою вертольотоносців "Містраль" Росії, це було її суверенне рішення, сказав прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс в інтерв’ю польській газеті Wyborcza.

"В листопаді президент Олланд заявив, що ситуація на сході України не дозволяє поставки Росії "Містралів". Відтоді наша позиція не змінилася", - цитує Вальса Є | Єдність.інфо з посиланням на "ЄП".
"Це суверенне рішення, яке прийняла Франція, незважаючи на серйозні фінансові наслідки, при цьому жодного тиску на нас не чинили. Франція бере на себе відповідальність. Це слід враховувати", - наголосив Вальс.

За його словами, пріоритетом наразі є стабілізація ситуації в Україні згідно з мінськими угодами.

Разом з тим він заявив, що економічні відносини з РФ дуже важливі для Франції, і "ніхто не зацікавлений в їхній деградації та ізоляції Росії".

"Санкції не є самоціллю. Це засіб тиску на тих, хто розв’язує війну, однак вони не мають шкодити звичайним людям", – наголосив Вальс.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що умови для передачі Росії вертольотоносців "Містраль" поки ще не виконані, незважаючи на підписання нових мінських домовленостей.