Світ
12 березня 2015
Дружба Росії і КНДР розквітає швидше, ніж квіти біля стін Кремля
На тлі «морозних» відносин між Росією і Заходом Москва починає «тепліше» ставитися до КНДР
news-image

На тлі «морозних» відносин між Росією і Заходом Москва починає «тепліше» ставитися до КНДР, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на The New York Times.

Як зазначає видання, відносини Кремля з багатьма західними країнами, в тому числі з США, можуть перебувати на найгіршому рівні з часів «холодної війни», але зв'язки Москви з Північною Кореєю «розцвітають» швидше, ніж квіти в Олександрівському саду. 

Раніше в російському МЗС повідомлялось про проведення у 2015 році Року дружби Росія - КНДР. «У рамках Року дружби наші країни активізують делегаційні обміни, контакти на міжвідомчому та міжрегіональному рівні, проведуть спільні культурні заходи в Москві, Пхеньяні та інших містах Росії і КНДР», - йшлося в повідомленні на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, раніше заступник глави МЗС Росії Ігор Моргул повідомив, що планує візит глави КНДР Кім Чен Ина до Москви на святкування 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні сприятиме розвитку економічних відносин Росії і Північної Кореї.

Що характерно, пише американське видання, новина про Рік дружби Росія - КНДР з'явилася в той же день, коли стало відомо про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель не приїде в Москву на парад Перемоги 9 Травня. Як вже повідомлялося, Меркель покладе вінки до Могили Невідомого Солдата біля Кремлівської стіни 10 травня.

Читайте також:Лідер КНДР Кім Чен Ин пролетів над Пхеньяном на українському літаку АН-148