Війна
12 березня 2015
Міноборони виплатить 13 млн грн винагород за знищену ворожу техніку
До штабу надійшли документи на виплату грошових винагород за знищені 210 одиниць бойової ворожої військової техніки
news-image

Згідно з документами, що надійшли до штабу АТО за знищену (захоплену) військову техніку ворога та успішне виконання бойових завдань передбачено виплату винагород військовослужбовцям на суму майже 13 мільйонів гривень.

Першими таку винагороду винагороду, а саме 85 тисяч 200 гривень вже виплачено військовослужбовцям 128 бригади за знищені дві бойові бронемашини, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-центр АТО.

Станом на 11 березня 2015 року видано наказів на виплату грошової винагороди на суму майже півтора мільйона гривень. Зокрема, винагороду за успішне виконання бойового завдання, найближчим часом отримають військовослужбовці зведених підрозділів 30 та 128 бригад ЗСУ. А грошову винагороду за безпосередню участь у бойових діях отримають 45 військовослужбовців 55 бригади.

Загалом на розгляд до штабу АТО вже надійшли документи на виплату грошових винагород за знищені 210 одиниць бойової ворожої військової техніки, зокрема за 29 знищений та 1 захоплених танк, за успішно виконані майже сотню бойових завдань. До кінця березня усі документи будуть розглянуті та після отримання підтвердження буде видано накази штабу АТО на виплату відповідних винагород.

Читайте також:У березні українські воїни почнуть отримувати премії за знищену техніку терористів, - Генштаб

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про особливості виплати винагород військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період та під час проведення антитерористичних операцій" на початку лютого наказом Міністра оборони України було затверджено порядок та умови виплати винагород та механізм підтвердження виконання окремих завдань під час АТО.