Резонанс
13 березня 2015
Свідок у справі Литвиненка заявив, що Путін "кришував" наркоторгівлю
Головна мета розслідування - відповісти на запитання, чи причетна російська влада до загибелі колишнього офіцера ФСБ
news-image

Колишній офіцер КДБ Юрій Швець на слуханнях у справі про вбивство Литвиненка повідомив, що його товариша могли вбити через інформацію про те, як Путін в 90-х роках "кришував" відмивання грошей колумбійського наркокартелю.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ВВС Україна.

Як пише кореспондент російської служби Бі-бі-сі Віктор Нехезін, мова йде про досьє на Віктора Іванова, нинішнього директора Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків та одного з довірених осіб президента Росії Володимира Путіна. Цей документ склав Юрій Швець у вересні 2006 року на замовлення Олександра Литвиненка для компанії Titon.

Пан Швець стверджує, що включив в це досьє інформацію про зв'язки Володимира Путіна та Віктора Іванова з так званим Тамбовським злочинним угруповуванням, яке, в свою чергу, в 90-х роках займалося наркоторгівлею і відмиванням грошей одного з колумбійських наркокартелів.

На думку пана Швеця, це досьє не тільки стало причиною зриву важливої комерційної угоди від якої Віктор Іванов, нібито, планував особисто отримати 10-15 млн доларів у вигляді "відкату", але й могло серйозно потурбувати самого Володимира Путіна.

Читайте також:Екс-працівник ФСБ Литвиненко перед смертю звинувачував Путіна в педофілії

Громадське розслідування смерті Олександра Литвиненка проводиться за рішенням Високого суду, який таким чином задовольнив прохання вдови Олександра Литвиненка, Марини.

Головна мета розслідування - відповісти на запитання, чи причетна російська влада до загибелі пана Литвиненка, колишнього офіцера ФСБ, який спробував протистояти своїм роботодацям, викриваючи їх злочини.

Нагадаємо, що Литвиненка було отруєно плутонієм в одній з лікарень Лондона.