Світ
13 березня 2015
Служба виконання покарань РФ попросила відправити Навального в колонію
Відбуваючи умовний термін у "справі Кіровлісу", Навальний отримав 15 діб адміністративного арешту за роздачу листівок з анонсом Антикризового маршу "Весна"
news-image

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) попросила суд замінити російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін у "справі Кіровлісу" на реальний.

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

"До суду надійшло повідомлення ФСВП з вимогою скасувати умовне покарання для Олексія Навального за вироком Кіровського обласного суду", - сказали джерела ЗМІ.

Відбуваючи умовний термін у "справі Кіровлісу", Навальний отримав 15 діб адміністративного арешту за роздачу листівок з анонсом Антикризового маршу "Весна" в московському метро. Таким чином опозиційний політик порушив порядок відбування умовного покарання.

Читайте також:Навальний вийшов на волю після 15-денного адмінарешту

"Сам я нічого прокоментувати не можу, документів не бачив, про все знаю, як і ви - з ЗМІ", - написав Навальний у своєму блозі.

Його адвокат Вадим Кобзєв розповів, що ні ФСВП, ні суд поки не повідомили його про те, що поставлено питання про заміну умовного терміну на реальний.

"Очікувано було, що ФСВП якось відреагує, але ми думали, що, наприклад, продовжать випробувальний термін, але не те, що будуть ставити питання про заміну умовного терміну на реальний", - сказав адвокат.

У рамках кримінальної "справі Кіровлісу" Олексія Навального, який у 2009 році на громадських засадах був радником губернатора Кіровської області Микити Білих, і підприємця Петра Офіцерова звинувачували в розкраданні майна кіровського державного підприємства "Кіровліс".

У липні 2013 року Ленінський районний суд Кірова визнав Навального і Офіцерова винними і засудив до п'яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно. У жовтні того ж року Кіровський обласний суд замінив їм реальний термін на умовний.