Події
15 березня 2015
Оператор терористичного телеканалу був затриманий співробітниками СБУ
Оператор телеканалу "Новороссия ТВ" був затриманий СБУ за пропаганду тероризму
news-image

Співробітники Служби безпеки України затримали оператора телеканалу «Новороссия ТВ», який займається пропагандою тероризму та веде антиукраїнську політику повідомляє Єдність.інфо з посиланням на прес-центр СБУ.

Встановлено, що мешканець Хмельницької області восени 2014 року виїхав до міста Донецьк та працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу  «Новороссия ТВ».

Зловмисник спільно із журналістами телеканалу займався зйомкою замовних  відеоматеріалів для програми «Лента новостей «Новороссия ТВ», неодноразово знімав репортажі за участю ватажків терористичних груп, які діють у Донецькій та Луганській областях.

 

Підготовлені за його участі сюжети не лише пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», закликали до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванню конфлікту та ворожнечі на Сході країни, знищенню цивільного населення.

Зловмисник був затриманий 13 березня ц.р. у Хмельницькій області, куди він приїхав у «відпустку».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України (участь у терористичній організації та сприяння діяльності терористичної організації).

Нагадаємо, що нещодавно також був засуджений чоловік, який розповсюджував газети "Новороссия".

Читайте також:За розповсюдження газети "Новороссия" чоловік сів за грати