Війна
16 березня 2015
Захарченко вимагає погодити особливий статус Донбасу з бойовиками
«Глава» «ДНР» Олександр Захарченко заявив журналістам, що постанова Верховної Ради про статус окремих районів Донбасу має бути погоджена з представниками «ДНР» та «ЛНР».
news-image

Постанова Верховної ради України  про статус окремих районів Донбасу має бути погоджено з представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", заявив у понеділок журналістам глава "ДНР" Олександр Захарченко, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

"Будь-який документ, поданий у Верховну раду, який стосується статусу Донбасу, повинен бути узгоджений з "ДНР" і "ЛНР", - зазначив він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс у Верховну раду законопроект про внесення змін до 10 статті закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Про це йдеться в проекті постанови, зареєстрованому в понеділок у парламенті країни.

"Передбачений цим законом особливий порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до конституції України, цим та іншими законами України", - йдеться в документі.
Читайте також: Бойовик Захарченко заявляє про "націоналізацію" компанії Януковича

Раніше представники самопроголошених "ДНР" і "ЛНР"  в контактній групі з мирного врегулювання Денис Пушілін і Владислав Дейнего у спільному зверненні закликали депутатів Верховної ради прийняти постанову про особливий статус регіону. Але "партія війни не повинна скористатися прийняттям постанови для ревізії самого" Закону про особливий статус "та внесення до нього поправок", зазначили вони.