Політика
18 березня 2015
Компроміси з Києвом більше неможливі - заява сепаратистів
У "ЛНР" та "ДНР" вважають, що українська влада порушила угоди вчорашніми постановами Ради.
news-image

У самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" вважають, що після прийнятих напередодні у Верховній Раді документів про статус Донбасу, ніякі компроміси з Києвом більше неможливі. Про це йдеться в спільній заяві глав "республік" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, передає Є ! Єдність.інфо із посиланням на Кореспондент.

"ДНР" і "ЛНР" заявляють, що ніякі компроміси з Києвом неможливі доти, поки не будуть скасовані вчорашні ганебні рішення Порошенка і Верховної Ради", - йдеться в заяві.

Сепаратисти зазначають, що раніше погодилися "на особливий статус Донбасу в складі оновленої України, хоча наш народ хоче повної незалежності ... Але Україна не оновилася", - заявляють глави сепаратистів.

"Відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ розтоптав крихкий Мінський мир і завів ситуацію у безвихідь", - йдеться в документі.

Крім того, сепаратисти перерахували порушення Києвом мінських угод. Так, на їхню думку, в документі Порошенка перераховані тільки прифронтові міста зони АТО, а не всі, визначені вересневими угодами.

 Також, на думку сепаратистів, в закон про особливий статус внесені не узгоджені з ними поправки щодо виборів. 

"При цьому повністю проігноровані п. п. 4 і 12 Мінського Комплексу заходів від 12 лютого, які зобов'язують Київ обговорити та узгодити модальності і питання, що стосуються місцевих виборів, з представниками Донбасу", - йдеться в заяві.

Ще сепаратисти заявляють, що Київ порушив пункти мінських угод щодо термінів введення статусу Донбасу та поставили питання про миротворців в регіоні.

"Висновок очевидний: Київ не хоче миру. Він прагне насильством і економічною блокадою знищити Донбас", - резюмували глави "ДНР" і "ЛНР".
Читайте також: "Парламент зрадив український народ", - Ляшко (Відео)

Як повідомлялося, напередодні Рада визначила райони Донбасу з особливим порядком самоврядування, але відклала його введення до проведення в регіоні виборів за українським законодавством. Крім того, непідконтрольні території були визнані тимчасово окупованими. Київ при цьому поставив питання про введення миротворців у зону конфлікту.