Світ
18 березня 2015
В Німеччині розпочались серйозні заворушення: Палають машини, стоять барикади
Протестувальники таким чином висловили своє невдоволення політикою економії Європейського центробанку
news-image

У Франкфурті зранку сталися серйозні сутички між поліцією і протестувальниками. Перед відкриттям нової будівлі Європейського центрального банку (ЄЦБ) кілька сотень людей прорвали поліцейський кордон навколо нього і влаштували погроми: було спалено сім автомобілів, щонайменше двоє поліцейських поранені.

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

Крім того, протестувальники кидали каміння в поліцейських і зводили барикади. Повідомляється, що поліція застосувала водомети і сльозогінний газ у відповідь на дії протестувальників.

Повідомляється, що, крім іншого, демонстранти блокували міст через Майн і головний транспортний вузол міста. В кількох місцях були зафіксовані підпали сміттєвих баків і протестувальники в масках, які тікали з місця події.

Наразі в поліції не коментують можливі арешти учасників подій.

 

В аціях взяли участь представники ліворадикального руху Blockupy Frankfurt – поліція пов’язує підпали машин саме з їхньою акцією.

Перед цим натовп з розгорнутими банерами Blockupy і гаслом "Давайте почнемо вечірку!" почав несанкціонований марш з Opernplatz з шостої ранку, по дорозі розбиваючи вітрини. Рух при цьому анонсував протести у зв’язку з відкриттям нового офісу ЄЦБ.

Читайте також:У столиці Греції анархісти захопили центральний офіс правлячої партії

У Blockupy звинувачують ЄЦБ у тому, що той відповідальний за "жорстку економію і злидні" в країнах Європи.

 

Варто зазначити, що квартал, де знаходиться будівля ЄЦБ, оточений поліцією вже кілька днів, наразі туди стягують нові сили.

Вранці очікується церемонія відкриття штаб-квартири ЄЦБ у Франкфурті. При цьому принаймні 10 тис. маніфестантів мають намір взяти участь у протестній ході, спрямованій проти антикризової політики ЄС.