Політика
18 березня 2015
Лавров: Київ порушує мінські домовленості
Глава МЗС РФ Сергій Лавров вже встиг поскаржитися колегам із Німеччини і Франції.
news-image

Рішення Києва про особливий статус деяких територій на сході України грубо порушує мінські домовленості, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає Є | Єдність.інфо.

«Верховна Рада за пропозицією президента Петра Порошенка, що мене особливо збентежило, тому що президент України підтримав мінський пакет від 12 лютого, прийняла рішення, яке, по суті справи, переписує домовленості і, кажучи простіше, грубо їх порушує», - цитує Лаврова агентство ТАСС.
"Відразу після відводу важких озброєнь мав розпочатися діалог по модальностям проведення виборів у відповідних районах Донецької та Луганської областей. Тобто модальність проведення виборів повинна, відповідно мінським домовленостям, узгоджуватися з Донецьком і Луганськом. Цього ніхто навіть не намагався зробити. Ніхто не змушував українську сторону визнавати офіційно результати виборів, але з повагою поставитися до цих процесів і виконати те, про що домовлялися, - це мінімум, що повинна була зробити українська влада ", - заявив він.

Глава російського МЗС також заявив, що він уже закликав міністрів закордонних справ Німеччини і Франції вжити спільний «тристоронній демарш» перед «українськими колегами» за недотримання мінських домовленостей.

Нагадаємо, Верховна Рада України 17 березня визнала частини районів Донецької та Луганської областей окупованими територіями, на яких буде діяти особливий порядок місцевого самоврядування. Причому поправки про самоврядування набудуть чинності тільки після дострокових виборів за законами України.

Читайте також: Компроміси з Києвом більше неможливі - заява сепаратистів

Лідери самопроголошених народних республік "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький вже зажадали скасувати закон про особливий статус Донбасу.