Політика
18 березня 2015
Україна підготувала подання матеріалів до Гааги проти Путіна і Шойгу
Глава Мін'юсту нагадав, що першою заявою до Гааги були матеріали щодо злочинів, вчинених Януковичем та його оточенням.
news-image

Україна зібрала матеріали для подачі другої заяви в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі щодо висловлювань президента Росії Володимира Путіна і міністра оборони Сергія Шойгу щодо Криму. Про це в середу на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Є| Єдність.інфо із посиланням на УП.

"Також проводилася експертиза висловлювань громадянина Путіна і громадянина Шойгу у фільмі, який транслювався в Росії з приводу захоплення Криму, ці матеріали ми зараз сформували і передаємо в Генеральну прокуратуру, і саме вона буде взаємодіяти з міжнародними прокурорами даного суду", – заявив він.

Петренко уточнив, що мова йде про Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Міністр нагадав, що Верховна Рада в лютому прийняла постанову щодо заяви в цей суд згідно з оцінками тих злочинів, які були скоєні російськими посадовими особами і російськими військовими, а також тих осіб, яких вони підтримали на сході України і в Криму.

Глава Мін'юсту нагадав, що першою заявою до Гааги були матеріали щодо злочинів, вчинених Януковичем та його оточенням.

За його словами, цю заяву було направлено в минулому році і вже відбулася перша комунікація міжнародних прокурорів з Генеральною прокуратурою в Україні.

Як відомо, у середу на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк доручив Мін'юсту та МЗС разом з Генпрокуратурою підготувати позов проти Путіна до Гааги.

Читайте також: Україна подасть на Путіна до Гаазького трибуналу