Суспільство
19 березня 2015
Молдова оголосила Кисельова і автора скандального фільму про Крим персонами нон ґрата
Бюро з міграції та притулку оголосило російських журналістів "небажаними персонами" на молдавській території
news-image

Автор скандального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину" журналіст Андрій Кондрашов, а також генеральний директор "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов оголошені "небажаними персонами" в Молдові. Про це повідомила прес-секретар МВС Молдови Аліна Мерліч, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Zn.ua.

"Це рішення прийнято напередодні Бюро з міграції та притулку (БМУ), яке регламентує перебування іноземних громадян на території Молдови. Рішення прийнято за письмовим запитом, який надійшов у Бюро. Я не уповноважена давати інші коментарі у цій справі. Особи, яким заборонений в'їзд у Молдову, має право звернутися до БМУ, щоб отримати всі необхідні роз'яснення", - сказала Мерліч.

Напередодні в Кишиневі було скасовано презентацію російського фільму "Крим. Шлях на Батьківщину", в якій, за допомогою телемосту, планувалася участь Андрія Кондрашова та Дмитра Кисельова. У первинному запрошенні на презентацію, яка мала відбутися в молдовській філії агентства "Росія сьогодні", було зазначено, що Кисельов і Кондрашов візьмуть участь у заході, але не було ясно, що це буде здійснено за допомогою телемосту.

У фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину" розповідається про окупацію Криму Росією, а президент РФ Володимир Путін дає коментарі і робить у стрічці нові визнання про захоплення Кримського півострова.

Читайте також: Українець представить Молдову на Євробаченні-2015 (відео)

Раніше президент Молдови Миколай Тімофті виступив за заборону в'їзду в країну російським депутатам, звинувативши їх у втручанні у виборчу кампанію в автономній республіці Гагаузії. Глава держави вважає, що російські депутати ведуть на території Гагаузії пропаганду на користь співпраці з Росією. Ряд депутатів Держдуми, в тому числі, Микола Валуєв, Ірина Родніна та Олена Драпеко, відвідали Кишинів і гагаузьку автономію, куди вони приїжджали підтримати кандидата на посаду глави автономії Ірину Влах.