Резонанс
19 березня 2015
Журналісти дізналися суму гонорару за вбивство Нємцова
news-image

Про це повідомляє інформаційне агентство "Росбалт", посилаючись на матеріали розслідування справи.

З матеріалів, цитованих агентством, випливає, що в середині січня 2015 року Заур Дадаєв, Анзор Губашев і Беслан Шаванна прийняли пропозицію від "невстановлених слідством осіб" підготувати та здійснити вбивство Бориса Нємцова у зв'язку з активною підтримкою ним публікацій карикатур у французькому журналі Charlie Hebdo.

Слідство вважає, що передбачуваний вбивця Заур Дадаєв діяв на замовлення деяких осіб, які поділяли його релігійні погляди і виділили на операцію п'ять мільйонів рублів. Як зазначає агентство, "на роль невстановленої особи активно приміряють бійця батальйону" Північ "Руслана Геремеева", який є родичем начальника РВВС Шелковського району Чечні Вахи Геремеева і сенатора Сулеймана Геремеева.

Читайте також:"У нас щотижня хтось помирає. І буде вся Дума стояти?". Депутати Держдуми РФ не вшанувати пам'ять Нємцова (відео)

Стверджується, що на початку лютого Дадаєв, Губашев і Шаванна вели стеження за Нємцовим, щоб вивчити обстановку навколо його місця проживання і звичні маршрути пересувань. Роль трьох інших фігурантів справи (Шагіта Губашева, Темерлана Ескерханова і Хамзата Бахаева) описана скупо, зазначено лише, що вони допомагали виконавцям збирати інформацію. Ескерханов, що має підтверджене алібі на момент скоєння злочину (його зафіксували відеокамери одного з московських нічних клубів), "важко вписується" в сюжет з убивством.

Читайте також:Опитування: 37% росіян байдужі до вбивства Нємцова

Увечері 27 лютого Шаванна стежив за Нємцовим і його супутницею Ганною Дурицькою. Після того як вони покинули ресторан, Шаванна передав їх Дадаєву, а сам разом з Анзором Губашевим і невстановленими особами контролював прилеглу територію, страхуючи виконавця. Дадаєв застрелив Нємцова на Великому Москворецькому мосту, далі його підібрав Губашев на автомобілі, потім обидва зникли з місця злочину.