Світ
20 березня 2015
Lufthansa скасувала 790 рейсів через страйк пілотів
Причина проведення страйку полягає у відсутністі компромісу між профспілкою та авіакомпанією
news-image

Страйк пілотів Lufthansa призвів 20 березня до скасування 790 з 1400 рейсів середньої дальності. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Deutsche Welle.

Профспілка пілотів цивільної авіації Німеччини Cockpit оголосила про намір продовжити акцію протесту і в суботу, 21 березня.

Напередодні в Cockpit повідомляли, що страйк торкнеться перельотів малої і середньої дальності по всій країні. При цьому він не торкнеться рейсів дочірніх підприємств Lufthansa - низькобюджетних авіакомпаній Germanwings і Eurowings.

Страйк почався в середу, 18 березня. Тоді були скасовані близько 750 з 1,4 тисячі польотів, в результаті чого приблизно 80 тисяч пасажирів не змогли скористатися послугами авіакомпанії (в основному ті, хто летять через Мюнхен і Франкфурт).

Причиною для проведення страйків у Cockpit називають відсутність компромісу між профспілкою та авіакомпанією в питанні про перегляд існуючих тарифних угод авіакомпанії з пілотами, а також поліпшення умов дострокового виходу на пенсію.

В даний час Lufthansa дозволяє пілотам по досягненні 55 років припиняти трудову діяльність і достроково вийти на пенсію. Її розмір значно менше звичайної пенсії по старості, проте пілотам зберігають до 60 відсотків попередньої зарплати в якості додаткової доплати, поки вони не досягнуть офіційного пенсійного віку (65 років). Однак у майбутньому керівництво авіакомпанії хоче позбавити цього привілею, нових пілотів, які приступають до роботи.

При цьому Lufthansa стверджує, що покращила умови для пілотів, адже вони достроково виходять на пенсію, не досягнувши пенсійного віку. Середній вік виходу льотчиків авіаперевізника на пенсію становить 59,5 року.

У той же час профспілка не вважає свої вимоги виконаними і продовжує наполягати на тому, щоб в майбутньому пілоти могли отримувати компенсацію від роботодавця при достроковому виході на пенсію.

Конфлікт профспілки і авіакомпанії триває з квітня 2014 року. Це другий страйк пілотів, що входять в Cockpit, в 2015 році. Торік пілоти провели 10 страйків, що призвело до зниження операційного прибутку Lufthansa на 232 млн євро.

 

Читайте також:В катарських авіалініях рогорівся скандал через п'яну стюардесу