Світ
20 березня 2015
Росіяни не знайшли серед татар кримського "Кадирова" - Джемілєв на засіданні Радбезу ООН
Росіяни не знайшли серед татар "Кадирова" і тому вибрали шлях репресій
news-image

Сьогодні в Нью-Йорку завершилося засідання Ради безпеки ООН присвячене ситуації на анексованому півострові. Почесним гостем зібрання став лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільєв, який розповів представникам різних країн до чого призведе ядерна зброя в Криму, а також чому проти його народу росіяни розгорнули системні репресії. Про це пише Єдність.інфо.

«Для нас вкрай важливо, щоб тема звільнення Криму – завжди була в центрі міжнародної уваги. Найбільше ми стурбовані, що окупований півострів на багато років став зоною замороженого конфлікту, за прикладом Придністров'я чи Карабаху. Навіть росіяни розуміють, що перспектив у Криму нині немає. 

 

Вони перетворили його на загниваючий військовий плацдарм, а присутність у Криму "Іскандерів" та іншого російського ядерного озброєння фактично зробило Україну ядерною державою», – розповів Мустафа Джемілєв на засіданні Радбезу ООН.

Крім того, за словами екс-голови Меджелісу, репресії проти кримських татар почались після того, як російська влада не змогла знайти в їх рядах зрадника власного народу, за прикладом Рамзана Кадирова.

«Після окупації ми повернулися до гіршого зразка радянського режиму, проти якого ми боролися багато років. Новий тоталітарний режим навіть страшніший, адже за радянських часів принаймні люди не зникали. Це сталося тому, що росіяни не знайшли серед татар "Кадирова" і тому вибрали шлях репресій», – додав Мустафа Джемілєв.

Лідер кримських татар також повідомив, що окупаційна російська влада має намір переслідувати його народ, допоки корінне населення не покине півострів.

Читайте також:Джемілєва зустріли в США з українським та кримсько-татарським прапорами

В цій ситуації міжнародне співтовариство, на його думку зобов’язане зробити все, аби знизити масштаби злочинів окупаційного режиму та допомогли звільнити Крим без військового втручання.

Нагадаємо, що скликану за ініціативою Литви зустріч відвідали всі члени Радбезу ООН, за виключенням Росії, представники якої заздалегідь назвали засідання «контрпродуктивним» та «провокаційним».