Резонанс
23 березня 2015
У мережі поширюється фейкове відео про загибель Януковича-молодшого
На відео, яке активно поширюється в інтернеті, видно, як з води дістають пасажира затонулого автомобіля. Багато ЗМІ опублікували його, як відео, на якому зображена загибель молодшого сина Віктора Януковича.
news-image

У неділю, 22 березня, в інтернеті з'явилося відео, на якому, як повідомлялося на каналі World News в Youtube, показаний момент загибелі на озері Байкал (РФ) сина екс-президента України Віктора Януковича, колишнього народного депутата від Партії регіонів Віктора Януковича-молодшого, передає Є | Єдність.інфо.

Опис до відео відсутній. Короткий ролик оприлюднено без звуку. Достовірність відео не підтверджена, однак ролик стрімко набирає популярності в мережі.

На відео видно, що одного з пасажирів чорного авто, схожого на мікроавтобус, що пішов під льод, витягують з ополонки.

Раніше народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, посилаючись на свої джерела, що п'ятеро пасажирів, які їхали в мікроавтобусі під управлінням Януковича-молодшого, вибралися з машини.

«З них четверо навіть не замочили ніг. П'ятого вже витягали з ополонки», - написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Також на відео зі спини видно людину в куртці, що схожа на куртку співробітника МНС РФ.

Пізніше з'ясувалося, що відео не має відношення до повідомлень про загибель Януковича-молодшого. Ролик був знятий в 2009 році (запис дивіться тут).

При цьому багато ЗМІ розтиражували ролик, видавши його за актуальні кадри.

У неділю ряд ЗМІ повідомив, що син екс-президента України Віктор Янукович-молодший загинув на озері Байкал, коли автомобіль з ще п'ятьма пасажирами провалився під лід.

Читайте також: Геращенко: До Януковича-молодшого питань кримінального характеру не було

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає, проте прес-служба його колишнього однопартійця Нестора Шуфрича вже розмістила співчуття з приводу загибелі.