Суспільство
23 березня 2015
Найменш шкідливий Янукович
Ніхто із оточення «живого та легітимного» Януковича, не зміг би дозволити собі самовільно кататися по Байкалу або втнути щось побідне без спостереження російських силовиків
news-image

22 березня в Інтернеті з’явилася інформація про загибель сина президента-втікача Віктора Януковича. Ряд анонімних повідомлень стверджував, що Янукович молодший начебто затонув у автомобілі, який провалився на Байкалі під кригу. Що ж, з огляду на активний спосіб життя сина «живого та легітимного» Януковича, версія про таку загибель була б досить правдоподібною, якби не секретність та недомовки цієї справи, що породили більше питань аніж відповідей.

Офіційно, МНС Росії спочатку спростовувало інформацію про загибель сина скинутого в Україні Президента, а згодом й взагалі відмовилось що-небудь коментувати. Прес-секретар Президента Росії Дмитро Песков також не пролив світла на смерть молодшого сина Януковича заявивши, що: «не володіє з цього приводу ніякою інформацією». Єдиним із посадовців РФ, який заявив бодай щось був керівник прес-служби МНС Іркутської області Андрій Шутов, котрий не вдаючись у подробиці відрапортував, що в суботу на озері Байкал під лід провалився автомобіль Volkswagen, і одна людина загинула. Також доволі знаково, що загиблий, з невідомих причин проходить у цій справі під дівочим прізвищем своєї матері – Давидов, а не як Янукович.

Читайте також:«Бог всім суддя»: екс-нардеп від ПР Ірина Бережна прокоментувала загибель Януковича-молодшого

Найменш шкідливий Янукович

Одним із перших, хто насмілився підтвердити загибель Януковича молодшого, був опальний український політик Нестор Шуфрич. Близький соратник колишнього Президента написав співчуття на своїй сторінці в соціальній мережі.

«Трагічно загинув Віктор Вікторович Янукович. Загинув так, як і жив, - за кермом автомобіля. Не можна не оцінити значний внесок Віктора Януковича молодшого в розвиток автомобільного спорту України. Він був справжнім рульовим Національної Федерації. У політиці нашої країни він багато бачив, розумів, не погоджувався. Світла йому пам'ять», – повідомив Нестор Шуфрич.

І хоча співчуття екс-регіонала виглядають доволі щиро, його слова щодо орієнтування Януковича молодшого у політиці, не витримують жодної критики. Єдиним законопроектом, співавтором якого він формально числився був напрочуд ординарний закон: «про розвиток ІТ-Галузі в Україні».

Окрім цього, і ще кількох незначних ініціатив син екс-президента нічим особливим не відзначився, і будучи депутатом трьох скликань, відверто нудьгував у сесійній залі Парламенту. Закономірно, що Янукович молодший запам’ятався українцям не законодавчою діяльністю, а своєю наївною заявою, про те, що: «попросить батька не закривати піратський сайт FS.UA». Втім, подібну простодушність тепер можна записати в плюси Януковича молодшого, адже на відміну від свого брата, прозваного Сашею-стоматологом, покійний так і не був помічений у жодній із кримінальних схем.

Читайте також:"Якщо син Януковича дійсно загинув, той сприйме цю ситуацію як кару Божу і остаточно зійде з розуму",-  нардеп

Про те, що українська Феміда немала до претензій до сина президента-втікача, днями повідомив і радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. На своїй сторінці у соціальній мережі нардеп написав:

«До Віктора Януковича молодшого, на відміну від його батька питань кримінального характеру, не було. Віктор був незлою людиною. Навпаки, характеризувався як м'який і добрий чоловік. Ті, хто його добре знав, говорили мені, що на відміну від брата Олександра і від Януковича старшого він був противником силового вирішення проблеми Майдану».

Так чи інакше, але з усієї «сім’ї Януковича» Віктор молодший найменше цікавився політикою, надаючи перевагу гонкам та позашляховикам. За інформацією ЗМІ, покійний часто змінював машини, надаючи превагу останнім моделям найдорожчих та найпотужніших позашляховиків. Після втечі його батька, в гаражах Міжгір’я залишилися Chevrolet Suburban, Audi A6, Hummer H2- JEEP Wrangler, AUDI A8, AUDI RS6 та J EEP Cherokee на яких полюбляв ганяти Янукович молодший.

Пішак у чужій грі

З огляду на активний спосіб життя 33-х річного сина екс-Президента, в офіційній версії його загибелі можна відшукати ряд нестиковок. Зокрема в МЧС Росії стверджують, що авто, за кермом якого перебував Янукович молодший провалилось під лід, коли водій, ігноруючи всі застережні знаки виїхав на небезпечну ділянку озера.

Утім, Віктор Янукович молодший був досвідченим гонщиком, який ніколи не допускав подібних помилок. В числі його спортивних досягнень були кубки із різних трофі-рейдів, та перемоги в найскладніших гонках на позашляховиках України й зарубіжжя. Тож, малоймовірно, що майстер спорту із авторалі не помітив застережні знаки, скерувавши на тонкий лід багатотонну машину.

Читайте також:Сина Януковича поховали на військовому кладовищі Севастополя

Не менш дивною обставиною загибелі сина Януковича є й те, що із п’яти чоловік у салоні авто загинув лише він, тоді як решта пасажирів благополучно вибралися із затопленої автівки. Не варто також забувати, що з моменту втечі старшого Януковича, усі члени його родини а також наближені особи знаходилися так би мовити «під ковпаком» ФСБ. Адже не секрет, що пересування колишніх чиновників, які втекли разом з Януковичем до Росії перебуває на чіткому контролі кремлівських спецслужб. Тож, ніхто із оточення «живого та легітимного» Януковича, не зміг би дозволити собі самовільно кататися по Байкалу або втнути щось побідне без спостереження російських силовиків.

Тож, інсценувати загибель сина колишнього Президента України для ФСБ було простіше нікуди. Але яка вигода господареві Кремля від усунення такої незначною фігури? Перш за все, таким чином можна показати «хто в домі хазяїн», зайвий раз приструнивши як перебіжчиків з України, так і російських олігархів, незадоволених європейськими санкціями.

Крім того, не слід забувати, що за даними впливового німецького видання Bild Володимир Путін проявляє класичні ознаки серйозних психіатричних захворювань, зокрема параної та садизму. Тож показову розправу над сином екс-президента можна вважати ще й покаранням Путіним особисто Януковича, за його слабкість та неспроможність зберегти владу в Україні.

Євген Ігнатенко

 

Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.