Україна
23 березня 2015
Голодний бунт: жителі "ЛНР" вимагають щоб Київ їх годував (фото)
Профспілки "ЛНР" зажадали від Порошенка зняти економічну блокаду Республіки
news-image

Федерація профспілок "ЛНР" зажадала від Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка припинити економічну блокаду Республіки і погасити всю заборгованість із зарплат і соціальних виплат повідомляє Єдність.інфо.

Відповідне відкрите звернення до київських керівників було прийнято в ході проведення сьогодні в центрі Луганська мітингу під гаслом "НІ - економічній блокаді!", організованого федерацією профспілок так званої "ЛНР".

У документі, зокрема, говориться, що профспілкові організації вимагають "зняти економічну, соціальну і транспортну блокаду ЛНР; погасити заборгованість по зарплаті і всім соціальним виплатам, сума боргу по яких склала більше 12 мільярдів гривень".

Профспілки також вимагають від українського керівництва забезпечити виконання підписаних Києвом домовленостей "не на словах, а на ділі" і вимагають від "Президента України Петра Порошенка разом з українським урядом згадати про підписані Мінських угоди і почати їх негайне і беззастережне виконання".

"Порошенко! Усі страждання, сльози і горе людей на вашій совісті! Припиніть геноцид простого народу!", - Йдеться у зверненні.

Документ планується направити представникам місії ОБСЄ, щоб ті, у свою чергу, передали представникам керівництва України.

У мітингу, в ході якого було прийнято звернення, взяли участь представники всіх 14 міст і районів терористичної республіки "ЛНР". Під документом поставили підписи більше тисячі чоловік.