Економіка та бізнес
25 березня 2015
Коломойський може лишитися ще однієї частки своїх активів
Прокуратура і Слідчий комітет Росії перевірять, чи є у Коломойського акції Evraz
news-image

Прокуратура і Слідчий комітет Росії (СКР) перевіряють, чи є у Коломойського акції гірничо-металургійної компанії Evraz. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на російські ЗМІ.

Якщо підтвердиться факт, що Коломойському належить частка в гірничо-металургійному холдингу, до вже заарештованих в Росії активів - офісної будівлі в Москві, оздоровчого комплексу «Таврія» в Криму - можуть додатися ще й акції холдингу.

Evraz - одна з найбільших у світі металургійних і гірничодобувних компаній з активами в Росії, Україні, Європі, США, Канаді та Південній Африці. Основний акціонер Evraz - кіпрська компанія Lanebrook (близько 67% акцій). Одним з бенефіціарів Lanebrook є бізнесмен Роман Абрамович, якому належить найбільша частка - 31,3%. 

Вимогу знайти зв'язок Коломойського і Evraz до генпрокурору та СКР висунули перший замглава комітету Держдуми РФ у справах національностей Валерій Рашкин і замглава комітету у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Сергій Обухов.

Вони зазначили, що хоча українського олігарха немає серед осіб, контролюючих більше 3% акцій металургійної компані, "це не означає, що Коломойський взагалі не є бенефіціаром".

За інформацією, поширеною у російських ЗМІ, Коломойський став акціонером холдингу Evraz Романа Абрамовича в 2008 році, після того як продав російській компанії свої металургійні активи - Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського, гірничо-збагачувальний комбінат Суха Балка, коксохімічні заводи Дніпрококс, Баглейкокс і Дніпродзержинський.

Читайте також:Фактор Коломойського