Резонанс
26 березня 2015
Російські рейдери захопили підприємство загиблого бійця АТО
Російські рейдери захопили підприємство загиблого бійця АТО,вихідця з діаспори, Марка Паславського, що загинув під Іловайськом.
news-image

Ділки, скориставшись смертю власника агрофірми, підробили документи і захопили компанію, йдеться у сюжеті ТСН.

Два місяці тому на територію компанії “Русава”, найбільшої в Кагарлицькому районі на Київщині агрофірми, що належала Марку Паславському, зайшли озброєні люди. Вони представилися власниками і призначили свого директора.

Компанію на нового власника за підробними документами переоформлювала Юлія Башева, державний реєстратор. Вона каже, що не має права перевіряти те, що їй подають. 

Управління юстиції дії державного реєстратора називає незаконними, обіцяє “заходи дисциплінарного впливу”, але порушниця своєї вини не визнає.

Тим часом судова експертиза встановила, що підпис Марка Паславського – підробка. Актив у 100 млн гривень безкоштовно забрав росіянин із Криму.

Володимир Бортник, гендиректор “Русави”, вважає, що Марк ніколи б не продав підприємство російському окупанту, з яким боровся. Друзі загиблого Марка  присягаються відвоювати підприємство, проте судова тяганина може тривати роками.

Тим часом з агрофірми вивозять зерно, а гроші переводять до Криму. Справжні власники побоюються, що сучасна техніка теж може зникнути в кримському напрямку.

Марк Паславський приїхав до України зі США 1992-го. Учасник Революції гідності дивом залишився живим під час розстрілу на Інститутській, проте загинув у серпні 2014-го в боях за Іловайськ.