Шоу-біз та культура
26 березня 2015
Бенедикт Камбербетч виявився троюрідним братом Річарда III
Родичів розділяють 16 поколінь.
news-image

Вчений, який встановив особу Річарда III за знайденими в 2012 році останками, з'ясував, що британський актор Бенедикт Камбербетч має родинні зв’язки з останнім представником чоловічої лінії Плантагенетів, повідомляє The Guardian, передає Є | Єдність.інфо.

Згідно з дослідженням, Камбербетч і Річард III є троюрідними братами, яких розділяє 16 поколінь.

"Вони пов'язані через декількох родичів, але найближче - через прабабусю монарха, Джоан Бофорт. Камбербетч також є родичем Єлизавети II і Джейн Грей (некоронована королева Англії, в народному переказі - "королева дев'яти днів", - прим. ред.)", - заявив професор Кевін Шюрер.

До слова, дослідники вважають, що з 64 мільйонів жителів Великобританії нащадками Річарда III є від одного до 17 мільйонів.

Нагадаємо, 26 березня відбудеться урочиста церемонія похорону короля в кафедральному соборі Лестера. Бенедикт Камбербетч не тільки візьме в ній участь, а й прочитає написану спеціально з цієї нагоди поему "Річард" авторства Керол Енн Даффі.

Читайте також:У Британії розпочалася церемонія перепоховання короля Річарда lll

Також Камбербетч зіграє Річарда III в серіалі BBC "Порожня Корона: Війна Червоної та Білої Троянди", знятому за мотивами п'єс Шекспіра. Серіал вийде на екрани в 2016 році.

Річард III (1452-1485), останній англійський король з династії Плантагенетів, пробув на троні з 1483 по 1485 рік. Він загинув у битві при Босворті, борючись з претендентом на престол - Генріхом Тюдором (майбутнім королем Генріхом VII). Останки Річарда III були виявлені восени 2012 року під автостоянкою в Лестері, розташованою на місці колишнього францисканського монастиря.