Економіка та бізнес
26 березня 2015
Мінінфраструктури проситиме не йти угорську авіакомпанію Wizz Air
Мінінфраструктури проведе зустріч з керівництвом угорської авіакомпанії Wizz Air і її української дочки "Візз Ейр Україна" для обговорення можливої допомоги для відновлення їхньої діяльності в Україні.
news-image

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Мінінфраструктури.

У міністерстві також заявили, що планують низку заходів з лібералізації ринку повітряних перевезень.

"Відомство робить все для прискорення укладення угоди про Спільний авіаційний простір. Зараз це питання винесено на найвищий рівень", - заявили в Мінінфраструктури.

У відомстві повідомили, що у них є варіант вирішення "гібралтарського питання", через яке блокується підписання договору про "вільне небо" з ЄС.

Цю позицію вже озвучили Іспанії, і вона "готова до переговорів".

"Зараз запланована зустріч з послом Великобританії, щоб прискорити розгляд питання з цього боку", - пояснили у прес-службі.

Крім того, міністерство, "Украерорух", Державіаслужба та учасники ринку працюють над програмою розвитку внутрішніх аеропортів.

"Зараз обговорюється можливість відкрити українське небо на рівні окремих українських аеропортів, зокрема, аеропорту "Львів". Вже відбулися зустрічі з іноземними авіакомпаніями, які зацікавлені в тому, щоб літати в Україну", - розповіли в міністерстві.

Читайте також:Найкрупніший європейський лоукост перевізник припиняє свою діяльність в Україні