Світ
26 березня 2015
17-річну американку заслали до Сибіру спокутувати гріхи
17-річну Софію Петрову матір із США відправила до рідного батька в Сибір у якості покарання за підліткові помилки.
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Daily Mail.

Два роки тому 36-річна Наталія Робертс відправила свою 15-річну дочку Софію Петрову в Росію. Софія, типовий американський підліток, народилася в Сибіру, ​​але у віці 2 років переїхала з матір'ю в США, тому зовсім не говорить по-російськи. Незважаючи на це, її мати послала дівчинку до батька, який, як з'ясувалося, не знає англійської мови.

 У Росії дівчина пішла від батька, бо той бив її, і намагалася звести рахунки з життям. Звернення Софії Петрової до посольства США і російської організації з прав дітей залишилися без відповіді.
 
В даний час 17-річна Софія працює в новосибірському хостелі по 60 годин на тиждень, щоб заробити на життя і оплатити навчання онлайн в американській школі. Дівчина написала зворушливий лист своєї матері, в якому вона благає забрати її з Росії, де вона відчуває себе чужою. 

«Мамо, я так тебе люблю. Я хочу повернутися додому, повернутися до тебе. Прошу тебе ще раз, забери мене додому. Будь ласка, знайди в своєму серці силу, щоб пробачити мої помилки, які я зробила. Ти - моя єдина сім'я », - написала Софія.

За словами прийомного батька дівчинки Джеймса Робертса, поведінка дівчинки було «неконтрольованою», сама Софія також визнає, що вела себе не кращим чином і одного разу навіть вкрала у батьків близько 1000 доларів.

«Найбільша моя помилка - я взяла ці гроші. Я не збиралася це робити. Я просто зайшла в кімнату і побачила їх. Не знаю чому. Я просто взяла їх. Коли мати запитала мене, звідки в мене гроші, я відповіла, що продаю наркотики. Це була найбільша моя помилка. Я ніколи не вживала наркотики і не продавала їх. Я все розповіла їй, але було вже надто пізно. Я вже була тут. Після того інциденту з грошима, через тиждень після мого 15-річчя, я вже летіла сюди », - згадує Софія.

Дівчина більше всього на світі мріє повернутися додому. Її мати не закрила перед нею двері, але не робить нічого, щоб прискорити цей процес. У березні наступного року Софії виповниться 18 років, і, згідно еміграційному законодавством РФ, ця обставина ускладнить її повернення в США.

Читайте також:Дівчата в бікіні, сонце і море снігу: як рекламують відпочинок в Сибірі (фото)