Події
26 березня 2015
"Ашан" зареєструвався у "ДНР" - ЗМІ
Працівники гіпермаркету, що продовжує роботу в окупованому Донецьку впевнені, що нове підприємство, за яким закріплений "Ашан", належить українському представництву фірми.
news-image

Як передає  Є | Єдність.інфо із посиланням на російське видання РБК, у магазині французької фірми в Донецьку торгують російськими продуктами.

Співробітники торгового залу, поділилися з журналістом своєю впевненістю, що, незважаючи на невизначений правовий статус самопроголошеної Донецької народної республіки, французький ритейлер Auchan не став закривати свій гіпермаркет в Донецьку. Магазин продовжує роботу, але полки його майже порожні.

Сюди приїжджають тільки за продукцією, яку робить сам Auchan: пекарня і м'ясний цех, - розповів РБК один з відвідувачів гіпермаркету. Зараз гіпермаркет продає складські запаси і продукти харчування, вироблені на підприємствах, що знаходяться на території самопроголошених Донецькій і Луганській народних республік.

Ще в кінці 2014 року постачання в донецький Auchan йшли з Києва, проте зараз в продовольчій групі товарів можна знайти тільки продукцію місцевих постачальників.

Компанія шукає дистриб'юторів по непродовольчої категорії, частина вже знайшли і потихеньку починаємо з ними працювати", - повідомили у РБК із посиланням на джерело в менеджменті донецького Auchan.

На початку цього року магазин у окупованому місті змінив юридичну особу. У січні 2015 відбулися збори для співробітників, на якому було оголошено, що торговельна точка буде перереєстрована на ТОВ "Сігма Ленд". Рядові співробітники були звільнені з Auchan і відразу ж прийняті в нову компанію. Частина менеджменту продовжила роботу на колишнього роботодавця. Інформацію про перереєстрацію донецького магазину РБК підтвердило джерело в київському офісі Auchan.

Втім, співробітники донецького гіпермаркету стверджують, що за "Сигма Ленд" належить "Ашан Україна Гіпермаркет".

У нашій роботі нічого не змінилося: ні зарплати, ні процедури. Після перереєстрації магазин продовжив працювати з внутрішньою програмою Auchan - "Gima".

Представники Auchan України відмовилися коментувати ситуацію з магазином в Донецьку.