Суспільство
27 березня 2015
Пенсійному фонду бракує грошей
news-image

Пенсійному фонду бракує 80 млрд. гривень для виплат пенсій у тих розмірах, які наразі існують, пише Єдність.інфо з посиланням на заяву міністра соціальної політики Павла Розенка в ефірі Першого національного. 

"Якщо говорити прямо,  він (Пенсійний фонд) - банкрут, і без допомоги держави ця фінансова інституція просто б не існувала", - зазначив урядовець.

Розенко наголосив, що основним ресурсом наповнення бюджету Пенсійного фонду наразі є детінізація заробітних плат. Окрім того, міністр зауважив, що вдалося відійти від ключової вимоги МВФ щодо збалансування бюджету Пенсійного фонду за рахунок підвищення пенсійного віку до 65 років.

Переговори з МВФ були дуже важкими, в першому варіанті меморандуму МВФ вимагав підвищити пенсійний вік до 65 років, але завдяки спільній позиції вдалося від цієї ключової вимоги відійти. 

"Чи доведеться знову повертатися до питання підвищення пенсійного віку, залежить від того, наскільки швидко ми зможемо вивести зарплати з тіні, наскільки швидко дасть економіка ресурс. 200 млрд. грн. щороку виплачується в тіньовому секторі, з яких не платиться жодних внесків . На сьогодні - це основний ресурс Пенсійного фонду", - підсумував Розенко.

Читайте також:Азарову переплатили 585 000 пенсії