Україна
28 березня 2015
Бесарабський ринок чекає масштабна реставрація
У Києві реставрують Бесарабський ринок
news-image

Перші зміни кияни побачать вже наприкінці травня, коли місто святкуватиме День Києва інформує Єдність.інфо з посиланням на 5 канал.

Тоді адміністрація обіцяє привести до ладу три входи до ринку - це історичні ворота, яким цьогоріч, як і самій Бесарабці, виповнюється 103 роки. Доки місто шукає гроші на ремонт, будівля відомої Бесарабки тріщить по швах. 

"Тріщини, в які запросто поміщається долоня, не дивина для Бесарабки. За часів незалежності будівлю лише підфарбовували. Та славнозвісний ринок уже кілька десятиліть потребує капітального ремонту.",- каже головний інженер Бессарабки Дмитро Сімчук.

Будівля руйнується не лише зсередини. Над входом до одного з закладів стоять ґрати. Це захист від цегли, що в будь-який момент може обвалитися. Адміністрація ринку підтримує Бессарабку власними силами і коштами. Місто цьогоріч не заклало грошей в бюджет на ремонт історичного ринку. А це близько млн. Наразі шукають меценатів, щоб відродити національну пам'ятку.

Нині на руйнацію пам'ятки впливають ще й вібрації з метрополітену. Погіршився стан будівлі і через будівництво підземного торговельного центру під Хрещатиком.