Економіка та бізнес
28 березня 2015
Forbes назвали 100 найбагатших українців (фото)
Forbes представив оновлений список найбагатших людей України
news-image

У ювілейному рейтингу Forbes надрукували оновлений список багатших людей України інформує Єдність.інфо з посиланням на Forbes.

Найбагатшим українцем за версією журналу визнан Рінат Ахметов. У першу десятку, як і завжди входять політики та відомі олігархи, включно з президентом країни Петром Порошенко, який в цьому рейтингу вже не мільярдер. 

За межами списку найбагатших залишився один з найуспішніших його учасників минулих років - Олександр Янукович. Активи, що генерують виручку «МАКО Холдингу», знаходяться на Донбасі, і оцінити обсяги видобутку вугілля не представляється можливим. У 2014 році проти нього і батька - колишнього президента Віктора Януковича - почалося відразу кілька розслідувань, в тому числі в Європі. Пізніше ЄС вніс їх до списку осіб, проти яких запроваджуються фінансові санкції.

У рейтингу - 13 новачків. Це в основному представники АПК та харчової промисловості. Їх потрапляння в рейтинг стало можливим через зниження вартості «вхідного квитка», який цього року становить трохи більше $ 25 млн. Найуспішнішим новачком виявився син Олексія Вадатурського Андрій, співвласник найбільшого зернотрейдера «Нібулон», який дебютував зі статком у $ 125,6 млн .