Резонанс
28 березня 2015
"Харківські підприємства фінансували діяльність "ДНР" - СБУ
Місцевий бізнес оплачував поставлені з окупованої території продукти харчування
news-image

Служба безпеки України в Харківській області викрила факти фінансування бойовиків так званої самопроголошеної "ДНР" виробниками продовольчої продукції повідомляє Єдність.інфо з посиланням на прес-службу СБУ.

"Встановлено, що посадові особи двох донецьких підприємств харчової промисловості на тимчасово окупованій території організували незаконні поставки продукції в Харківський регіон. Кошти, отримані від реалізації всієї продукції на Харківщині, поверталися готівкою на підконтрольну бойовикам територію. Після цього вони розподілялися між спільниками, певна сума з яких виділялася на фінансування протиправної діяльності окремих осіб та груп - організацію антиукраїнських мітингів і на підготовку здійснення терактів і диверсій ", - йдеться в повідомленні.


В рамках розпочатого кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України були проведені обшуки в офісах і складських приміщеннях філій підприємств, розташованих в Харківській області. Правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, печатки, електронні носії та комп'ютерну техніку.