Політика
29 березня 2015
Ярош: добровольчий корпус набагато ефективніший за регулярну армію України
Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош вважає, що його добровольчий корпус, який нині воює проти терористів на Донбасі, набагато ефективніший за регулярну армію України.
news-image
«Ми не ідеальні, звісно, але набагато ефективніші, ніж сьогоднішня регулярна армія», - сказав Ярош в інтерв'ю «Лівому берегу».
«...Радянські зразки управління, вони не працюють. А у нас все будується на натовських стандартах. Відсутність бюрократії дає повну мобільність», - підкреслює Ярош.

"Добра ідея - створити елітарне підрозділ, штурмову професійну бригаду, з високим рівнем зарплати, вона була б прикладом для інших частин. На певному етапі чув, американці були готові тренувати таку бригаду, за свій рахунок, все, що було треба - подати заявки на озброєння ... "- розповів він, говорячи про плани реформування Збройних сил.

"Хто реально зараз готовий міняти армію? Ну, Полторак принаймні готовий на це... Але потрібно діяти. Троцький, коли будував з нуля, на основі червоної гвардії, сформував дуже боєздатну силу, за короткий термін", - нагадує Ярош.

Читайте також:Ярош: система не дуже змінилася - гребуть як гребли

Говорячи про майбутнє добровольчих батальйонів, лідер ПС вважає, що необхідно легітимізувати їх статус, зафіксувати в законах свою систему звань, ієрархію, можливість розвиватися. "ДУК вивести, як добровольчий резерв, зі своєю сферою відповідальності. Один із законопроектів я вже зареєстрував".

"У нашому статуті написано: ДУК сформований і діє тільки в період війни. Крим повернемо, територіальну цілісність відновимо, тоді і розпускати", - підкреслює він.