Резонанс
30 березня 2015
Суд приговорив до виправних робіт за прапор з написом "Крим - це Україна"
Йде утиск елементарних цивільних прав жителів півострова.
news-image

Залізничний районний суд Сімферополя 30 березня засудив Куртсеїта Абдуллаєва до 20 годин громадських робіт  за те, що він брав участь в акції з нагоди дня народження Шевченка в Сімферополі. Суд визнав Абдуллаєва винним у порушенні законодавства Російської Федерації, зокрема в недотриманні регламенту проведення акції. Активіст демонстрував прапор України з написом "Крим - це Україна", повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на інтернет-видання "Крим. Реалії".

Абдуллаєв не визнає себе винним: "Я нічого протизаконного не робив. Я мав право тримати прапор цієї держави, тому що Шевченко є українським поетом. Буду подавати апеляцію. Думаю, Кримом не закінчиться, дійдемо до Москви", - заявив активіст.

Адвокат Абдуллаєва Джеміль Темишев вважає рішення суду абсурдним. Він переконаний, що використання українського прапора не повинно заборонятися.

"Зараз все більше йде утиск елементарних цивільних прав жителів Криму. Зараз будуть просто забороняти використовувати український прапор, завтра це дійде до крайнього ступеня. Будь-яка розсудлива людина повинна всіляко протидіяти цьому маразму", - підкреслив Темишев.

Адвокат буде оскаржувати судове рішення, але за межами Криму. Він переконаний, що в кримських судах справедливості домогтися неможливо.

Читайте також:Шойгу розповів про російські війська у Криму