Війна
31 березня 2015
"Поведінка "Айдара" на Луганщині дискредитує як ВСУ, так і українську владу в цілому", - Москаль
Бійці безчинствують і скоюють злочини.
news-image

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації направив звернення міністру оборони, начальнику Генштабу, Міністру МВС та генпрокурору з приводу неприпустимої, на його думку, поведінки окремих представників добровольчого батальйону «Айдар» на Луганщині. Про це повідомляє  Є | Єдність.інфо з  посиланням на прес-службу Луганської ОВГА.

"Вкотре змушений звернутися до вас з приводу безчинств військовослужбовців в/ч В 2950 «Айдар», які продовжують скоювати злочини на території Луганщини, - йдеться у зверненні. - Ось декілька останніх прикладів. 16 березня троє бійців «Айдара» в стані алкогольного сп'яніння вибили двері та проникли в квартиру жителя Лисичанська, який знаходився у будинку разом з дружиною і сином.
Військові вдарили господаря автоматом по голові і завдали численні тілесні ушкодження, після чого вийшли на вулицю та відкрили вогонь з вогнепальної зброї, який тривав майже 10 хвилин. Їх дії викликали паніку серед місцевого населення".

За інформацією Москаля, 29 березня приблизно о 20.00 двоє міліціонерів БПС МОП «Луганськ-1» в селі Петрівка Станично-Луганського району їхали на службовому автомобілі марки "Фолькваген-Транспортер" у попутному напрямку з автомобілем "Ніссан-Патрол" з символікою батальйону «Айдар». У районі петровської ЗОШ №2 "Ніссан" зупинився, з салону вийшов військовий у камуфляжному одязі і кілька разів вистрілив з автомата Калашникова в "Фольксваген", чим пошкодив колеса і кузов автомобіля. Після чого поїхав у напрямку н.п. Щастя. З місця події вилучено 4 гільзи калібру 5,45 мм.

1 березня приблизно о 23.00 між будинками №23 і №33 лисичанського квартала Дружби народів п'ятеро військових «Айдара», озброєні автоматами Калашникова, вступили в конфлікт з бійцями батальйону «Тернопіль» і почали стрілянину з автоматичної зброї в центрі міста. З місця події вилучено 8 гільз калібру 5,45 мм, 1 патрон калібру 7,62 мм, граната Ф-1 і запал до неї, розвантажувальний жилет кольору хакі з трьома кишенями, 2 магазини від «АК-74», споряджені 30 патронами калібру 5,45 мм, речовина бурого кольору.

"Ці та інші подібні факти свідчать, що військовослужбовці «Айдара» поводяться не як представники бойового підрозділу, який підпорядковується Міністерству оборони, а як озброєні автоматичною зброєю бешкетники, грабіжники чи розбійники. Поведінка підрозділу дискредитує в очах місцевого населення як Збройні сили України, так і українську владу в цілому. Нереагування на злочини провокує їх збільшення і викликає почуття безкарності у тих, хто їх робить. Ще раз прошу вжити щодо злочинців рішучих і жорстких заходів, передбачених законодавством. Тільки таким чином можна нарешті припинити подібні неподобства", - йдеться у зверненні.

Читайте також:Москаль: ЛНР воює не тільки проти “київської хунти”, а й проти овець