Економіка та бізнес
31 березня 2015
Кабмін планує підвищити ставки податку на доходи громадян
news-image

Поправки до Податкового кодексу розробило Міністерство фінансів, інформує Є | Єдність.інфо з посиланням на видання "Апостроф".

За словами заступника міністра фінансів Олени Макєєвої, такі рекомендації представили експерти Міжнародного валютного фонду. Це ж стосується податків на майно.

Необхідно поступово скасовувати звільнення від оподаткування та піднімати ставки податку, розширювати базу оподаткування, як це існує у світовій практиці», - сказала вона.

Міністерство планує взяти під контроль доходи громадян, чому має передувати так зване нульове декларування. Процедура передбачає, що всім, хто не задекларує свої доходи, фіскальні органи нарахують вартість активів у розмірі 200 тис. грн. Такий механізм розглядали в 2014 році. Надалі це буде відправна точка для контролю за доходами та витратами громадян.

На думку голови комітету Верховної Ради з податкової та митної політики Романа Насирова, ефект зростання доходів бюджету буде тільки при одночасній реформі податку на доходи фізосіб та єдиного соціального внеску.

Разом податок не повинен перевищувати 35%. Це дасть можливість вивести з тіні і в абсолютному вираженні збільшити надходження до бюджету», - підкреслив він.

Читайте також:Пенсійному фонду бракує грошей