Події
31 березня 2015
Заґратовані вікна не стали перешкодою для київського квартирного злодія
Правоохоронці Дніпровського райуправління столиці затримали бувалого «домушника». За три місяці він обібрав майже два десятки квартир.
news-image

На вікнах та балконах потерпілих були ґрати. Однак зловмисник знайшов оригінальний спосіб, як усунути перешкоду між ним та добром господарів, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м.Києві.

38-річний киянин більшу частину свого життя провів у в’язниці за скоєння майнових злочинів. Нещодавно він повернувся з місць позбавлення волі і відразу взявся за старе. Зазвичай лиходій виходив на «справу», коли починаються сутінки. Відсутність в квартирі світла була для нього сигналом, що можна діяти.

Досвідченому злодію вистачало кілька хвилин, щоб визначити чи варта квартира ризику. 
Зловмисник «спеціалізувався» на крадіжках з помешкань, які були розташовані виключно на перших двох поверхах житлових будинків. До осель він потрапляв шляхом віджиму металопластикових вікон. Але майже на всіх вікнах та балконах квартир, які зацікавили зловмисника, були ґрати. Молодик зізнався, що над вирішенням цієї «проблеми» міркував кілька днів. І знайшов спосіб, як проникну в домівки обраних жертв. Спритник на «полювання» почав виходити з машинним домкратом, за допомогою якого розсував прути віконної решітки", -йдеться в повідомленні відомства.

Відчинити вікно для чоловіка не складало труднощів. В помешканні він брав все, що мало цінність: гроші, ювелірні вироби, дрібну комп’ютерну та побутову техніку, хутряні шуби.

"Загалом сума збитків, яких він завдав потерпілим, становить близько 600 тисяч гривень. Гроші лиходій витрачав на відвідування нічних розважальних закладів", -повідомляє прес-служба.
Читайте також: В київському метрополітені затримали чоловіка з гранатами

Правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи та затримали зловмисника під час спроби збути крадене. В присутності понятих у нього було вилучено речові докази.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 185 КК України (крадіжка).

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.