Україна
1 квітня 2015
Українські культурні інститути з'являться в усьому світі
Міністерство культури ініціює створення Українського інституту для просування української культури в світі.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, Український інститут буде створено як неурядову організацію.

Метою створення Українського Інституту є формування позитивного образу України у світі й поширення інформації про культурне, наукове, громадське життя України, її культурну спадщину й історію. Відповідно до проекту, організація інформуватиме, створюватиме бібліотеки та електронні бази даних, налагоджуватиме постійні контакти з культурно-мистецькими й інтелектуальними середовищами різних країн; реалізовуватиме за кордоном проекти; сприятиме участі українських митців у провідних міжнародних культурно-мистецьких заходах, - зазначено на сайті Мінкульту.

Інституту доручено реалізацію грантових конкурсних програм, що просувають і популяризують українську культуру, та сприяння участі українських митців у європейських культурних програмах, залучення спонсорських та грантових коштів до таких проектів. Установа також видаватиме книжки, створюватиме фільми та іншу аудіовізуальну продукцію, що популяризує українську культуру і мистецтво, проводитиме просвітницькі акції.

Передбачається, що офіси розташують у країнах Центральної та Східної Європи, де існує значний інтерес до України та її культури, великих країнах, де існують значні українські громади, що слугуватимуть природною соціо-культурною базою для діяльності таких інститутів, провідних в економічному, політичному та культурному плані країнах Європи та інших регіонах світу. 

Читайте також: Відомий український актор Антін Мухарський призначений радником Міністра культури