Суспільство
1 квітня 2015
Москаль вимагає від Генштабу розблокувати захоплений «Айдаром» хлібозавод біля Станиці Луганської
За словами Геннадія Москаля, після захоплення хлібозаводу військовослужбовці привласнили готівку підприємства та почали піднімати ціну на хліб
news-image

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до Генерального штабу Збройних сил України та Міністерства оборони України з проханням вжити  заходів для розблокувати ТОВ «УкрВереск» у с.Петрівка Станично-Луганського району, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на сайт Геннадія Москаля.

"Підприємство, яке є основним хлібовиробником у районі, захопили озброєні військовослужбовці батальйону «Айдар», котрі встановили тут свої правила й почали необґрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу й нарікання на дії влади серед місцевого населення, - заявляє Г.Москаль. 
При цьому військові «Айдару» не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії (заборгованість підприємства по газу зараз складає 700 тисяч гривень, а за електроенергію – 150 тисяч гривень)", - зазначив він.

За словами Москаля, айдарівці привласнили готівку підприємства (280 тисяч гривень) та матеріали для виготовлення хліба на суму 740 тисяч гривень. Після захоплення підприємства випічка хліба впала на 50 відсотків, а частину обладнання вже почали розбирати на металобрухт.

"Генштаб Збройних сил України на наші попередні звернення підтвердив факт захоплення підприємства «УкрВереск» батальйоном «Айдар», але жодних дій для його звільнення не вжив. Незважаючи на те, що в Збройних силах України є Служба військового правопорядку, вона навіть не представлена в Луганській області", -зазначає очільник Луганщини.

Військово-цивільна адміністрація вважає, що військовослужбовці мають виконувати свої прямі обов’язки – захищати територіальну цілісність України, а не робити бізнес на хлібі, відкрито грабуючи область, яка й так потерпає від військових дій і поганої економічної ситуації. А злочинці, які у військовій формі й зі зброєю захоплюють підприємства, мають сидіти за ґратами.

Читайте також: Москаль: ЛНР воює не тільки проти “київської хунти”, а й проти овець