Резонанс
2 квітня 2015
Прокуратура Нідерландів: у перехваті переговорів бойовиків щодо МН17 чутно голос російського генерала
Один з підозрюваних, який, можливо, був причетний до катастрофи малазійського Boeing-777 рейсу MH17, збитого над Донецькою областю, впізнаний Україною як співробітник Державного розвідувального управління Росії.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на голландський портал nrc.nl, дані нідерландської прокуратури свідчать про те, що причетність до катастрофи російського офіцера є першою вказівкою на участь Росії у катастрофі.

Прокуратура Нідерландів опублікувала чотири перехоплених телефонних розмови про катастрофу MH17. Експерти не називають імен тих, хто розмовляє, але усі дані цих людей правоохоронці мають. 

Записи справжні, вони нами перевірені вздовж і впоперек, - розповів офіцер прокуратури Фред Вестербейк.

Впізнали одного з учасників розмови безпосередньо працівники СБУ. Видання стверджує, що чоловік під позивним "Хмурий" - Сергій Миколайович Петровський, офіцер військової розвідки ГРУ. За деякою інформацією, він покинув російську армію у 2014 році в званні генерал-майора.

Запис свідчить, що Петровський, можливо, є ключовою фігурою в кримінальному розслідуванні.

Наприклад, цей колишній генерал-майор організував транспортування ракетної системи БУК до Донецька, а звідти - далі в зону бойових дій. 

Читайте також: Жителі села під Торезом свідчать, що "Боїнг" збили бойовики - Reuters