Українці все одно будуть дивитися російське кіно - глава Мосфільму
Карен Шахназаров вважає, що українці будуть продовжувати дивитися російське кіно, незважаючи на заборону.
news-image

Глава кіноконцерну "Мосфільм" Карен Шахназаров заявив, що заборона в Україні фільмів і серіалів, які пропагують силові структури Росії, не завадить українцям дивитися російське кіно, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Кореспондент.

Сьогодні стало відомо, що президент Петро Порошенко ввів заборону на російські фільми та серіали в Україні, герої яких представляють ті чи інші силові структури, або ті, які пов'язані з цими відомствами сюжетно.

Карен Шахназаров прокоментував цю новину таким чином:

"Українці люблять і будуть дивитися російське кіно. Заборона - це чергова дурість. Розумні люди розуміють, що мистецтво - це єдиний міст, який зберігає відносини між народами в часи, коли виникли складнощі між країнами".

Шахназаров висловив думку, що сфера культури повинна стояти поза політикою і виконувати роль моста, за допомогою якого можна відновити або підтримувати дружні відносини між народами.

Нагадуємо, 5 лютого Верховна Рада заборонила до показу в Україні всі фільми про російську армію.

18 березня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон про заборону демонстрації фільмів, вироблених Росією і які "пропагандують силові структури країни-агресора".

Раніше повідомлялося, що Україна замінить російські серіали польськими. .