Суспільство
3 квітня 2015
В Німеччині відбудеться Великодня хода на знак протесту проти військового конфлікту в Україні
Понад 80 демонстрацій, мітингів та інших заходів заплановано цього року учасниками німецького Великоднього походу на знак протесту проти війн, експорту озброєнь та атомної зброї.
news-image

Одним із основних заходів має бути протест проти військового конфлікту в Україні.

Про це пише Єдність.інфо.

Організатори розраховують на стабільно високу кількість маніфестантів. У 2014 році участь у різних заходах з нагоди Великоднього походу брали кілька тисяч протестувальників. На початок заплановано проведення демонстрацій у Дортмунді, Хемніці та Брухкьобелі (Гессен), Бібераху (Баден-Вюртемберг), а також на уранозбагачувальній фабриці в Ґронау (Мюнстерланд).

У Страсну п'ятницю протестувальники проти ядерної зброї проведуть богослужіння перед військово-повітряною базою бундесверу в Бюхелі. В суботу стартують марші у Дюссельдорфі та Дуїсбургу.

В Берліні, Бремені та Штуттгарті на суботу заплановані мітинги; в Бюхелі, Франкфурті, Дортмунді,  Гамбургу, Касселі та Нюрнбергу заходи відбудуться у Великодній понеділок.

Великодні походи виникли на знак протесту проти ядерного озброєння за часів "холодної війни". Кульмінація руху в тодішній ФРН припала на 1968-1983 роки. Після розпаду Східного блоку і об'єднання Німеччини в єдину федеративну державу кількість учасників поступово почала зменшуватися.

Читайте також: В Києві на Великдень встановлять велику світлодіодну писанку