Україні запропонували зарахувати анексію Криму в рахунок боргу перед Росією
Financial Times оприлюднила альтернативні варіанти вирішення щодо боргу України
news-image

Британське видання Financial Times вважає, що Україна може спробувати позбавитися заборгованості перед Росією, якщо спробує довести  в британських судах, що анексія Криму повинна бути зарахована в рахунок боргу, пише Є | Єдність.інфо.

Втім, видання наводить слова ад'юнкт-професора права в Університеті Північної Кароліни Марка Вейдемайера, що цю  пропозицію  Великобританія може і не підтримати.

Ще одна пропозиція щодо зменшення українського боргу висунута Міту Гулаті з Університету Дьюка. Ідея полягає в тому, щоб використовувати для операцій з російським боргом "положення про платежі". За його словами, в договорах прописано, що платежі перераховуються згідно законодавству, але не вказано якому. Гулаті зазначає, що Київ може заявити, що платежі підлягають Українському законодавству і змінити його на свою користь.

«Найбільшою проблемою для України і власників облігацій є поведінка Росії. Вона навряд чи стане співпрацювати. Я очікую, що вони будуть чекати до грудня, коли настає термін погашення облігацій, і якщо тоді Україна не заплатить, борг стане простроченим », - говорить Тімоті Уелш з Standard Bank.
Читайте також: Кредитори України не погоджуються списати основну суму боргу - Financial Times