Міністерство освіти запрошує волонтерів для участі у мовних таборах
У рамках проекту пропонується трансформувати оздоровчі табори, в яких учні перебувають після закінчення навчального року, на літні школи вивчення англійської мови.
news-image

Міністерство освіти і науки ініціює проведення загальнонаціонального проекту літніх мовних таборів, метою яких є підвищення рівня володіння англійською мовою школярами, зацікавлення дітей, започаткування моди на вивчення іноземних мов в Україні та привернення уваги суспільства до цієї теми, повідомляє Є | Єдність.інфо.

"Шановні волонтери! Ми розуміємо, що проект є дуже амбітним і масштабним. Долучаючись до нього, Ви підтримуєте українських школярів і своїми руками будуєте майбутнє України! Нам важливий/важлива кожен волонтер, і ми готові працювати, аби якомога більше шкіл змогли отримати свій літній мовний табір.
Ми будемо інформувати громадськість про діяльність всіх без винятку волонтерів та партнерські організації, які допоможуть зробити проект Літньої школи англійської мови успішним", - зазначив міністр освіти і науки Сергій Квіт, звертаючись до бажаючих взяти участь у реалізації проекту.

Передбачається, що протягом червня на базі загальноосвітніх навчальних закладів буде проведено дво- або тритижневі літні школи. У таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності.

Проект ґрунтується на волонтерських засадах. Саме тому найважливішим є залучення якомога більшої кількості волонтерів, котрі змогли б долучитись до викладання у школах.
Міністерство освіти і науки шукає охочих приєднатися до цієї соціальної ініціативи. Необхідні волонтери, котрі володіють англійською мовою та зможуть присвятити від двох до трьох тижнів свого часу школі.

Читайте також: ЗНО готуються ввести також для дев’ятикласників

Волонтерами можуть стати як громадяни України, так і іноземці. Це можуть бути носії мови, які перебуватимуть в Україні у червні, вчителі шкіл, викладачі вищих навчальних закладів, недавні випускники вищих навчальних закладів, студенти, люди різного віку і професій, які володіють англійською мовою.