Україна
7 квітня 2015
Сьогодні православні відзначають Благовіщення Богородиці
У цей день віруючі згадують подію, коли Діві Марії з’явився архангел Гавриїл і сповістив про те, що у неї народиться син – спаситель світу.
news-image

7 квітня православні всього світу відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці, передає Є | Єдність.інфо.

Віруючі згадують подію, описану в Євангелії від Луки, коли Діві Марії в місті Назареті з’явився архангел Гавриїл і сповістив про те, що у неї народиться син, який стане спасителем світу. За переказами, в руках архангел тримав білу лілію – символ чистоти і непорочності, який прикрашає практично всі ікони Благовіщення.

Сюжет Благовіщення – зустріч архангела і Марії – зображений на царських вратах усіх православних храмів. Цьому святу присвячено велику кількість церков.

Благовіщення – одне із двонадесятих неперехідних свят, щороку він відзначається в один і той самий час. Дата його святкування була визначена шляхом відліку дев'яти місяців від Різдва Христового.

Згідно з народними українськими традиціями, господарі в цей день випускають із хлівів тварин, щоб чули  весну. Кажуть, що на Благовіщення птахи гнізда не в’ють і не несуться. 

 Вважається, що від Введення до Благовіщення треба дати землі відпочити. На Благовіщення Господь «благословить усяке дихання», і після цього дня можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися.

Читайте також: Під час традиційного Великоднього послання Папа закликав до миру в Україні (відео)