Політика
7 квітня 2015
У РФ заявили, якщо українська мова буде єдиною державною - це "через край"
Перший заступник голови фракції «Єдина Росія» вважає, що просто не може такого бути, щоб більшість населення України проголосувало за українську мову, як єдину державну.
news-image

Заява президента України про те, що три чверті українців підтримують затвердження української мови єдиною державною - «це явно через край». Про це заявив перший заступник голови фракції «Єдина Росія» Франц Клінцевич, передає Є | Єдність.інфо.

Київ вже сьогодні починає готувати світову громадську думку до своєї приголомшливої перемоги на можливому референдумі про державну мову. Щоб ніхто потім не дивувався. Тим не менш, твердження Петра Порошенка, що три чверті народу виступають за українську мову як єдину державну - це явно через край , - цитують пана Клінцевича російські ЗМІ.

Він також додав, що президент України не вважає Донбас частиною України.

Зрозуміло, що населення Донбасу він виносить за "дужки". Для нього Донбас - не Україна. Але чому, наприклад, жителі таких великих міст, як Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Херсон, Миколаїв, Одеса, які й зараз продовжують спілкуватися між собою практично тільки російською, проголосують на референдумі за українську мову як єдину державну? Вони просто звикли до цього за багато років, і політика для них - справа десята, - додав політик.