Суспільство
7 квітня 2015
Глава «культурної» комісії Київради запропонував "пустити" Арку Дружби народів на шампури для шашликів
У Києві можуть знести Арку Дружби народів, яка символізує возз'єднання Росії та України.
news-image

Арку Дружби народів спорудили в 1982-му році, коли готувалися до святкування 1500-річчя Києва. Втім, імовірно, цього року монумент можуть зруйнувати, повідомляє Є | Єдність.інфо.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Рішення прийматиме влада Києва. Про це зможемо говорити після затвердження нового генплану столиці. До речі, цю арку ще за радянських часів ярмом називали, - уточнив міністр.

У свою чергу, керівник комісії з питань культури та туризму Київської міськради Володимир Бондаренко розповів, що рішення повинні прийняти до Дня Києва, 30 травня.

Цю арку потрібно пустити на шампури для смаження шашликів. Ніякої дружби між нашими народами немає, не було, і, напевно, не буде. М'яко кажучи, недружнє ставлення цього народу ми відчуваємо, - повідомив Бондаренко.

При цьому він запропонував, що на місці арки варто поставити церкву, яка раніше там була.

Втім, архітектори проти зруйнування монумента.

Коли ту арку ставили, київські архітектори були проти. Але тепер це вже частина життя столиці. Її можна демонтувати і перенести в інше місце, наприклад, в парк Перемоги,- розповів столичний архітектор Георгій Духовичний.
Площу, де зараз розташована арка, краще використовувати під каток взимку, влітку - під ярмарки, концерти під відкритим небом. Для цього там є амфітеатр. Об'ємне будівництво не потрібно, - додав архітектор.
Читайте також: Бесарабський ринок чекає масштабна реставрація