Резонанс
8 квітня 2015
Під час засідання суду Неля Штепа читала кросворд
Свідки обвинувачення надали свідчення у Червонозаводському райсуді Харкова по суті справи проти екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, підозрюваної у сепаратизмі.
news-image

Про це Є | Єдність.інфо розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Під час засідання суду, свідки, які явилися, показали, що Штепа знала про підготовлюване захоплення міста з 5 березня 2014 року, але не вжила жодних заходів, і що екс-мер не була у полоні, а прийшла до терористів добровільно. 

Штепа ж - під час засідання суду вона читала кросворд - звинуватила свідка в тому, що він працював на ополченців і організовував референдум. Вона також заявила, що нікому не бажає сидіти у полоні "на підвалі 3 місяці і схуднути на 30 кг", і що вона "за 10 днів до захоплення направила телефонограму Олександру Турчинову, Арсенію Яценюку і Валентину Наливайченку про те, що відбувається у місті".

Слід зазначити, що Екс-мер Слов'янська, що зараз перебуває на лаві підсудних, розповіла суддям, що має документи з іменами тих, хто фінансував так звані "ДНР" та "ЛНР". 

Нагадаємо, що Штепу затримали 11 липня за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України і створенні терористської групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозами терористів, і що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Штепі загрожує довічне ув'язнення.