Світ
9 квітня 2015
У Великобританії помер творець Top Gear Дерек Сміт
Top Gear став найпопулярнішою з програм, створених Смітом.
news-image

На 88-му році життя пішов з життя Дерек Сміт, засновник автомобільного шоу Top Gear, продюсер багатьох програм BBC. Про це виданню The Guardian повідомив його син Грехем Сміт, передає Є | Єдність.інфо.

«Він був сильною особистістю з почуттям гумору, і до того ж з серйозним розумінням того, що його обов'язок - розповідати цікаві історії захоплююче», - написав Грехем в некролозі The Guardian.  

Дерек Сміт не лише придумав назву для програми, але й працював в якості виконавчого продюсера автомобыльного шоу.

Перший випуск Top Gear вийшов в ефір на британському телебаченні в 1977 році. У 2002 році формат програми був змінений, ведучими стали Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд, Джеймс Мей і секретний водій-випробувач на прізвисько Стіг. У червні 2009 року гонщиком, чиє справжнє ім'я довго трималося в секреті, представився багаторазовий переможець «Формули-1» Міхаель Шумахер. Під час зйомок він тестував чорну Ferrari FXX.

Кілька тижнів тому Top Gear опинився в центрі скандалу через відсторонення від ефіру, а потім і звільнення Кларксона. 1 квітня стало відомо, що Мей і Хаммонд не стали продовжувати свої контракти з ВВС.  

Читайте також: Джеремі Кларксон повертається